Linda blogja | Happybirthday

Meséktől bővül a gyerek szókincse

Az a gyerek, akinek napi öt mesét olvasnak fel, öt éves korára akár közel 1,5 millió szót ismerhet egy friss amerikai tanulmány szerint, ennek ellenére az ottani gyerekek negyedének soha nem olvasnak mesét a szüleik, másik negyedüknek pedig mindössze hetente egy-két alkalommal, amivel később az iskolában is nagyobb kihívás elé állítják őket.

Végre tavasz

Végre itt a várva várt tavasz, megérkezett a jó idő, ami sokunkat a napfényre csalogat. A gyerekek számára manapság azonban sokkal kevésbé hívogatóak a szabadtéri programok, jóval szívesebben töltik a képernyők előtt az összes szabadidejüket, mint hogy a zöldben játszanak egymással „offline”, ahogy régen. Szülőként vajon tisztában vagyunk azzal, hogy ezzel mit veszít a gyerekünk?

Tökéletes születésnap, filter nélkül

Egyre több kritika ér egy pár neves és kevésbé ismert „instamamit”, hogy a többiekre nézve igen nyomasztó az a tökéletesség, amit közvetítenek. A dolgozó, sikeres anyuka, aki eközben stílusos és ragyogóan tiszta otthont teremt, egészséges és egyben ízlésesen tálalt fogásokat kreál naponta háromszor, emellett persze sportol, tökéletes a kinézete és szabad perceiben süteményt süt és kézműveskedik a gyerekkel.

Egy gyerekzsúrt megszervezni – valljuk be - a világ egyik legstresszesebb és legnehezebb dolga.

Kezdjük az elején. Először is, szükségünk van egy témára a zsúrhoz. Hallgassunk a gyerekünkre, vagy felnőtt fejjel találjunk ki valamit, amit könnyebb megvalósítani és költségkímélőbb is? El kell dönteni. A végén úgyis azt fogod tenni, amit a gyerek szeretne, ami boldoggá teszi, mert az anyák mindig ezt teszik. Ezután napokat töltesz azzal, hogy a témának megfelelő dekorációhoz apróságokat, kiegészítőket készíts. A pinteresten nézelődsz órákon keresztül, és elköltesz minden egyes – abban a hónapban megkeresett – fillért. Erre jobb, ha már az elején felkészülsz. 

Keep calm and hire a party planner - part 1.

A zsúrszervezés stresszes dolog. A gyerekek hangosak, felfordulást és koszt csinálnak. Rendet rakni utánuk pedig úgy érezzük, hogy évekbe telik.

Ezért, amikor szervezel és lebonyolítasz egy gyerekzsúrt (amit a megelőző hetekben éjszakába nyúlóan tervezel), úgy érezheted, hogy kicsit kezdesz megbolondulni/kezded elveszíteni a józaneszedet.

Szülőként azt szeretnénk, hogy a gyerekeink mindig különlegesnek érezzék magukat, és hogy tudják, szeretjük őket, nem számít hány évesek. Semmi sem fogható ahhoz, amikor látjuk a mosolyt és izgalmat az arcukon, amikor igazán boldogok.

Válogatós a gyerek? Van megoldás!

Mindenki ismeretségi körében van olyan, ahol a gyerek szíve szerint csak kakaón, és/vagy vajas kenyéren élne, de a fényevő életmódtól is csak egy hajszál választja el. Sokan úgy vélekednek erről, hogy valaki egyszerűen finnyásnak születik és kész, de ez nem így van. Szerencsére számtalan módon megelőzhető és kezelhető a probléma!

Keira Knightley szerint a Disney mesék ártanak a női egyenjogúságnak

Feltehetően nem árulunk el semmi meglepőt azzal, hogy mi rajongunk a Disney mesékért és a gyerekeknek szervezett szülinapok alkalmával mindig rácsodálkozunk, hogy a gyerekek is mennyire szeretik, és kívülről fújják az összeset. Azonban nem mindenki ért egyet ezzel az imádattal maradéktalanul, Keira Knightley színésznő ugyanis egyenesen eltiltja gyermekét egyes Disney meséktől!

Az első moziélmény

Még bőven várat magára a tavasz, így egyre nagyobb kihívást jelent, hogy milyen programokkal töltsük ki a délutánokat és a hétvégéket, anélkül, hogy megfagyjunk, de mégis jól szórakozzon a család. Felnőttként a legtöbben imádunk moziba járni, vajon eljött az ideje, hogy a gyereknek is megmutassuk ezt a világot?

Hány évesen milyen házimunkát bízzunk a gyerekre?

Nemrégiben szó esett már arról, hogy igenis fontos, hogy a gyerekeket is bevonjuk a háztartási teendőkbe, de pontosan milyen feladatokat értünk ez alatt és főleg milyen életkorban? Nézzük meg korra lebontva, hogy milyen feladatokat bízhatunk a gyerekre! És miért is jó ez? Cikkünkből kiderül!

Oldalak