Egy gyerekzsúrt megszervezni – valljuk be - a világ egyik legstresszesebb és legnehezebb dolga. | Happybirthday

Kezdjük az elején. Először is, szükségünk van egy témára a zsúrhoz. Hallgassunk a gyerekünkre, vagy felnőtt fejjel találjunk ki valamit, amit könnyebb megvalósítani és költségkímélőbb is? El kell dönteni. A végén úgyis azt fogod tenni, amit a gyerek szeretne, ami boldoggá teszi, mert az anyák mindig ezt teszik. Ezután napokat töltesz azzal, hogy a témának megfelelő dekorációhoz apróságokat, kiegészítőket készíts. A pinteresten nézelődsz órákon keresztül, és elköltesz minden egyes – abban a hónapban megkeresett – fillért. Erre jobb, ha már az elején felkészülsz. 

Ha megvan a témánk, következik a helyszín. Kifizetsz egy csomó pénzt és külső helyszínt keresel a zsúrnak, vagy egy hetet töltesz takarítással és rendrakással azért, hogy utána ezek a ragacsos, maszatos kezű apróságok romba döntsék a házat. Az utóbbi az olcsóbb megoldás. Viszlát, szép tárgyak, bútorok.. örülök, hogy eddig velem voltatok

Jöhet a torta. A gyereked csak a csokitortát szereti, de mindenkinek szeretnél megfelelni, tehát fél hagyományos csoki és fél fehér csoki tortát veszel. Megkéred az üzletet, hogy készítsék el a kért formát, de közlik, hogy ez nincs benne a katalógusukban, nem tudják elkészíteni. Ezután el kell dönteni, hogy megpróbálod -e elkészíteni otthon a díszítést, miután az alapot megcsinálják neked. Fél marcipán- és fél vajaskrém bevonatot kérsz, aztán közlik, hogy nem tudják a cupcake-eket a tortával együtt ugyanabba a dobozba tenni, mert az allergének listáját nem tudják úgy ráragasztani, ha mindkettő ugyanabban a dobozban van. Jaj neee, elfelejtetted, hogy az egyik kisfiú allergiás a mogyoróra. Van a cupcake-ekben mogyoró?? Miért nem tudja ez a kisfiú vinni magával mindenhova a saját édességeit? Visszakérhetnénk tőlük a meghívót? Ilyen kérdések futnak át rögtön az agyadon…. Nem, úgyhogy vennünk kell glutén-, cukor-, mogyorómentes édességet a cupcake helyett az allergiás gyereknek.

Most, hogy minden pénzedet elköltötted, ajándékot kell venned a gyereknek. Ezen a ponton már mindegy, hogy teljesen eladósodsz, de te, mint anya megveszed, amire a gyereked vágyik, mert az anyák ezt csinálják. Te is tudod, én is tudom. Most böngészni kell az interneten, hogy megtaláljuk, amire vágyik, és szurkolunk, hogy időben megérkezzen.

 

Ennyit dolgoztál, rengeteg pénzt költöttél, rengeteg időt töltöttél ezzel, és még nincs vége. Még meg kell tartani a zsúrt. Amit eddig csináltál, nem is a nehezebb része volt. Most órákon keresztül mosolyogva szórakoztatnod kell a vendégeket. Egyszerre kell 20 gyerekre figyelned, levezényelni a játékokat, kiszolgálni a vendégeket, és úgy tenni, mintha a világ legegyszerűbb dolga lett volna ezt megszervezni. 3 órán keresztül tart, aztán lassan kezdenek elszállingózni a vendégek. Végre üres a ház, a gyerek rögtön elalszik az új játékaival körbevéve, és te szabad vagy. Most megfogadod, hogy a következő szülinap előtt sokkal hamarabb nekifogsz a szervezésnek, de úgysem fogsz