Tökéletes születésnap, filter nélkül | Happybirthday

Egyre több kritika ér egy pár neves és kevésbé ismert „instamamit”, hogy a többiekre nézve igen nyomasztó az a tökéletesség, amit közvetítenek. A dolgozó, sikeres anyuka, aki eközben stílusos és ragyogóan tiszta otthont teremt, egészséges és egyben ízlésesen tálalt fogásokat kreál naponta háromszor, emellett persze sportol, tökéletes a kinézete és szabad perceiben süteményt süt és kézműveskedik a gyerekkel.

A tökéletes posztokon nem jelenik meg a karikás szem, ami az éjszakába nyúló sütéstől, főzéstől van, hogy a másnapi családi összejövetelre minden elkészüljön, a filterek jótékonyan eltakarják ezt is. Az idegeskedés sem látszik, ami az állandó időzavar és megfelelési kényszer következménye, és az sem, amikor a tökéletes anyuka éjjel 1-kor mire végre ágyba kerül, azon gondolkozik, hogy vajon hol van ő ebben az egészben és vajon tényleg az a legjobb a gyereknek és a családnak, ha ő nonstop feladatokat végez, ahelyett, hogy a (közös) feltöltődésre koncentrálna inkább olykor. De persze ott van az óvoda, iskola, a többi anyuka, a tágabb család, akik felé sokan úgy érzik, hogy folyamatosan meg kell mutatni, hogy ők minden teendőt képesek elvégezni egymaguk, nem is akárhogy, kiemelkedő színvonalon. Ezért aztán sokan - akiknek már a sütő látványától is gyomorgörcsük lesz, vagy már az általános iskolában is szenvedtek a rajzórai feladatokkal - a sírás határán küszködnek a süteménysütéssel vagy a gyerek technika órán kapott házi feladatával, az otthoni karácsonyi, húsvéti, halloween dekorációval, hogy bizonyítsák, ők is képesek arra, amire azok a nők, akik nap, mint nap pasztell színvilágú, minden ízében tökéletes fotókat posztolnak az instára.

A hétköznapok ilyen szintű, sokszor amúgy magunknak teremtett és magunkat stresszelő feladatözönén túl, igazi sorscsapásnak tűnik, amikor közeledik egy ünnep a családban, főleg, ha az a gyerek születésnapja például. Ilyenkor ugye illik meghívni a barátokat, ovis- vagy iskolatársakat, kell dekoráció, harapnivaló a gyerekeknek és a szülőknek is akár, torta, program, játékok, majd hajnalig tartó elpakolás, rendrakás. Rémisztő feladatmennyiség, végeérhetetlen hosszú lista a teendőkről, amelyek között elvész a lényeg, hogy az egész arról szól(na), hogy örömet okozzunk szemünk fényének és őt ünnepeljük.

Mi lenne, ha amit te posztolsz a gyereked születésnapjáról az instán, az tényleg a valóság lenne?  A legnépszerűbb rajzfilmekhez kapcsolódó ízléses dekoráció, édességek, egyedi torta, életnagyságú mesehősök, akik úgy szórakoztatják a kis vendégeket, hogy közben te a többi szülővel valóban felszabadultan beszélgethetsz, hiszen látod, hogy a gyerekek remekül szórakoznak a kedvenc rajzfilmjükről szóló interaktív mesejátékkal? Nincs gondosan elrejtendő stressz, karikás szemek, koszos konyha, utolsó pillanatban elkészült sütemény, csak nyugalom, jókedv és figyelem, amit a gyerekedre és a vendégekre fordíthatsz, mert a többi nem a te feladatod.

Bízd profikra a születésnapi zsúrszervezést és lebonyolítást, és tényleg minden tökéletes lesz, filter nélkül is!